Blogini

9. huhti, 2017

Tänään kuntalaiset äänestävät tulevan kauden päättäjät. Oma vaalityöni on toisaalta ollut pitkäjänteistä  että kampanjointia kisanumerolla viimeinen kuukausi. Pitkäjänteistä työtä päättäjän kengissä on tehty sekä kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa että varavaltuutettuna. Työ on usein näkymätöntä, luet ja perehdyt asioihin, otat palautetta vastaan, viet asioita virkamiehille ja toisinpäin. Välillä saa kommentoida aiheita lehdistölle. Olen enemmän puurtaja ja asioista selvää ottava, vaihtoehtoja ja kehittämistä pohtiva kuin itseäni aktiivisesti esiin tuova. Jokainen tekee työtä omalla persoonallaan, hyvä näin. Erilaisia vahvuuksia tarvitaan, jotta syntyy monipuolinen ja laaja-alainen päättäjien joukkue, jossa oma joukkue on osa lenkkiä.

Kuukauden ponnistelu numerolla, itseä esille tuoden ja markkinoiden on ollut erilaisia kohtaamisia, keskusteluja erilaisista aiheista, hieman mainosten luukuttamista, somessa päivittämistä, linkkien jakamista, liikkumista Vuokko-paita tai kampanjatakki päällä. Näkyvyyttä on tavoiteltu eri tavoin. Työ on tehty oman työn ja luottamustöiden ohella. Olen hyvin työsidonnainen ja hoidan minulle annetut tehtävät tunnollisesti. Toivon saavani näin kolmanella yrittämisellä valtuutetun paikan. Työ ja luottamus mitataan tänään. Katsotaan jääkiekkotermein "Tekeekö Puljujärvi maalin?" Toinen maali on, jos tyttäreni  Viivu Seila menee myös läpi.

Lämmin kiitos kaikista kohtaamisista, työstä tukijoille, ystäville ja lähipiirille. Illalla jännitetään Varsinais-Suomen sd-piirin, Turun ja oman sekä tyttären menestymistä.

4. huhti, 2017

Ennakkoäänestys päättyy tänään 4.4, jos etsit vielä ehdokasta varsinaiseen äänestyspäivään niin tässä on muutama luonehdinta minusta ystäviltäni ja tukijoiltani:

Vuokko on

  • positiivinen, energinen, sosiaalinen ja ulospäin suuntautunut
  • aidosti kiinnostunut ihmisistä ja heidän hyvinvoinnista   
  • kasvanut kantamaan vastuuta, ollen joskus jopa ylivastuullinen
  • järjestyksen ja toiminnan ihminen, joten asioiden hidastempoisuus ja ihmisten jahkailu saavat välillä ärsyyntymään

Hän työskentelee tunnollisesti ja pyrkii aina kehittämään toimintaa. Puurtaa ja jaksaa ponnistella päämäärien saavuttamiseksi. 

Vuokko ajattelee, että

asiat tulee nähdä positiivisesti, mahdollisuuksina

Hän vaatii itseltään paljon, joka näkyy kriittisyytenä itseään kohtaan.

2. huhti, 2017

Kiinteistöjen sisäilma- ongelmat ovat  ikäviä asioita, niihin liittyy terveyden ja turvallisuuden näkökulma, jotka pitää ottaa vakavasti. Menneellä viikolla pidettiin Pääskyvuoren koulussa epäonnistunut tiedotustilaisuus vanhemmille ja henkilöstölle. Tämä ei ollut kenenkään etu. Kysymys on luottamuksesta toimijoihin sekä euroihin.

Tiedotustilaisuuksissa tulee mielestäni olla aina kaikki tarvittavat tahot paikalla, asiantuntijat, tutkijat, virkamiehet ja tarvittaessa myös päättäjät. Ulkopuoliset asiantuntijat tuovat sen tutkijan näkemyksen ja toimenpide-ehdotukset. Tilaisuuden tulee olla suunniteltu ja hallittu, sitä pitää johtaa aina joku. Vastuuroolien pitää olla selvät.  Tämä vaatii kaupungin sisällä nyt prosessin läpikäyntiä ja kirkastamista.
 
Kiinteistönosalta tarvitaan faktoja, joihin perustuen päätöksiä tehdään. Tutkimukset ja niihin perustuvat analyysit ja toimenpide-ehdotukset vaihtoehtoineen. Luottamusta hiertää, kun korjattuja kiinteistöjä joudutaan korjaamaan uudelleen. Toki pitää aina muistaa, että vuosien varrella tilanteet muuttuvat ja kaikkea harvemmin korjataan kerralla.
En halua, että meillä kaikki kiinteistöt tuomitaan home-kiinteistöiksi sisäilma-ongelmien johdosta. Haastetta tässä piisaa kestävän talouden näkökulmasta, ihmisten terveys ja turvallisuus huomioiden.  
 
Kiinteistön hoitoon ja huoltoon liittyen tarvitaan säännöllisiä huoltotoimenpiteitä, niiden dokumentointia. Ilmastoinnin ja siivouksen pitää olla kunnossa ja asianmukaista. Korjauksissa ja rakentamisessa pitää olla hyvin tehdyt suunnitelmat aikatauluineen, projektin sekä kustannusten hallinta ja valvonta.
24. maalis, 2017
23. maalis, 2017

16 päivää vaalisunnuntaihin. Vaalikampanjoinnin kiivaat kaksi viikkoa käynnistyvät. Me ehdokkaat haluamme osaltamme vaikuttaa oman kaupungin asioihin, rakentaa pikkaisen parempaa maailmaa, siksi markkinoimme itseämme erilaisissa kohtaamisissa. Yritämme saada huomiota. Se ei ole aina helppoa, ei tuntemattoman lähestyminen tai torjutuksi tulemisen riski. Meillä ehdokkailla on myös  jotain jaettavaa, minullakin on itse tehtyjä koristeita. jokainen on ajatuksella tehty.  Pidän tärkeänä, kuunnella ja keskustella arjen asioihin liittyvistä asioista. Vaalityön muotoja on erilaisia, jalkatyön lisäksi on erilaisten tahojen järjestämiä paneeleja. Niitä tulee seurattua ja myös itsekin osallistuen, siinä laitetaan oma persoona ja vuorovaikutustaidot arvioitavaksi.

Kaupungissa päätetään monista hyvinvointiin liittyvistä asioista, olipa kyse palveluista tai rakennetusta ympäristöstä. Huolestuttavaa minusta on, ettei äänestämistä koeta tärkeänä. Puolueilla on omat arvot ja ohjelmatavoitteet vaalikaudelle, eroavaisuuksia löytyy. Jotkut äänestävät aina ja nillä äänillä jotkut valitaan päättäjiksi. Mitä enemmän ääniä annetaan, sitä demokraattisempaa on. Eiköhän yritetä saada yhdessä Turussa äänestysprosentti korkeaksi.