12. huhti, 2017

Vaalien jälkeen

Piirin puheenjohtajan tervehdys ja kiitos jäsenistölle sekä omasta vaalimenestyksestä muutama sananen.

Kuntavaalit ovat nyt takana, kansa on valinnut päättäjät. Sydämellinen kiitos ihan jokaiselle vaalityössä mukana olleelle! Jokaisen tekijän panos on ollut tärkeä. Teimme ison työn, mutta se ei tällä kertaa riittänyt tavoitteeseemme piirin suurimmaksi puolueeksi. Onnittelen lämpimästi teitä valtuutettuja ja varavaltuutettuja.

Positiivista on se, että kaikissa Varsinais-Suomen kunnissa on jatkossakin sd. valtuustoryhmä. Kolmessa kunnassa, Aurassa, Oripäässä ja Pyhärannassa, koko ehdokaslistamme tuli valittua valtuustoon. Pyhärannassa kannatus nousi liki 15 prosenttiyksikköä ja Aurassa lähes 8. Lisäpaikkoja otettiin myös Loimaalla, Mynämäessä, Nousiaisissa, Raisiossa, Salossa ja Somerolla. Upeaa työtä, näistä onnistumisista saamme ideoita ja voimaa sinne, missä saimme takkiin.

Kannatuksen laskulla Turussa oli tietenkin iso merkitys koko piirin tulokseen. Kilpailevien puolueiden puheenjohtajien keskellä asemamme oli Turussa jo lähtökohtaisesti hankala.  SDP:n kannatus laski myös suurimmassa osassa muita suuria kaupunkeja. Tähän aiheeseen tulemme palaamaan kaupunkipolitiikan myötä, jonka puolueen puheenjohtaja on nostanut esille.

Lähdemme reippaasti eteenpäin tekemään aatteemme mukaista kuntapolitiikkaa äänestäjien meille antamalla voimalla, seuraavat neljä vuotta. Nyt on vain uusia mahdollisuuksia vahvistaa kuntapolitiikkatyötämme, käyttäkäämme ne. Pidetään kaikki mukana!

Oma tulokseni oli 210 ääntä, joka on  86 vähemmän kuin v. 2012. Pettymykseni oli yllättävävän suuri, ettei kolmaskaan kerta antanut valtakirjaa. Itkut on itketty ja nyt pohdin, mitä haluan elämältäni. Olen kehittäjäluonne ja kehitettävää löytyy monella saralla. Olen saanut paljon sosiaalista pääomaa kuntapolitiikkavuosieni aikana, joten se ei hetkessä katoa minnekään.

Mieltäni lämmittää se, että moni osoitti luottamusta minuun. Äänten menetystä tapahtui entisellä asuinalueellani Runosmäessä, jossa alueen ehdokas Kristiina oli alueen äänikuningattaremme. Työelämässäni on tapahtunut muutoksia, en työskentele enään vanhustenhoidon puolella, sieltä oli myös useampi ehdokas. Olen saanut kannustavia viestejä, kiitos kaikille niistä. Ne lämmittävät mieltä ja kyllä minä jo nauran.

Vaalityön jälkeen on kaikille hyväksi, pääsiäisen tuoma hengähdystauko.