16. touko, 2017

Toiseksi viimeinen valtuusto 15.5

Vaalien jälkeen voimassaolevat luottamustoimet hoidetaan loppuun. Maanantaina 15.5 oli toiseksi viimeinen valtuustoni, ensimmäisenä varavaltuutettuna. Pukeutumisohjeena oli tumma puku. Kokous avattiin kunnioittamalla presidentti Koiviston muistoa, hänen juuria Turusta. Listalla oli mm. jätteenkuljetusjärjestelmä, Ruusukorttelin ja Kunnallissairaalantien kaavat.

Jätteenkuljetusjärjestelmä keskustelutti ja asiaan liittyen päättäjät olivat myös saaneet lobbauspostia, nykyjärjestelmän, hajautetun mallin puolesta. Ryhmämme kannatti listaa eli keskitettyä. Itse pientaloasujana koen, että jätemaksut ovat nousseet vuosi vuodelta, alueellamme ajaa myös eri päivinä eri autot, joten kannatin laajemman alueen etuja kilpailutuksen ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Asumiskuluissa säästämisen mahdollisuutta. Työtä riittää silti nykyisille firmoille.

Ruuskorttelin kaava puhututti myös, huhtikuusta pöydälle jääneenä asiana. Vaaleissakin asiasta sai keskustella. Kuunneltuani puheita, pidin puheenvuoron asiaan liittyen:

"Arvoisa puheenjohtaja ja hyvät valtuutetut, olen ollut kriittinen ruutukaava-alueelle tulevasta korkeasta rakentamisesta, pohtien mm. varjostuksia ja yhdenvertaisuutta. Tässä asiassa kaava mahdollistaa korkean rakentamisen, päätös rakennuksen korkeudesta tehdään myöhemmin kaupunginhallituksessa tai ARA-hinnoittelun yhteydessä. Kysymys on osittain myös luottamuksesta järkevästä kokonaisarvioinnista. Faktaa on, että päiväkodit ovat toistaiseksi hyväkuntoisia mutta pitkällä aikavälillä nekin ovat elinkaarensa päässä ja siinä asiassa voimme olla askeleen edellä uudisrakentamisen osalta.  Asiassa menee vielä aikaa, ennenkuin kuokka on maassa. "