26. marras, 2021

Esittely- kuka minä olen?

Tietoja minusta osuudessa on tiiviisti asioita, pidempi esittely on siis paikallaan. Välillä on hyvä itsekin pysähtyä miettimään, kuka olen ja mitä olen tehnyt? Hyvä on myös pohtia, mitä ajatuksia tulevaisuuteen?

Lukion jälkeen, suoritin sosiaalialan perustutkinnnon ja valmistuin kodinhoitajaksi 1990. Työskentelin kotihoidossa, lapsiperheissä ja vanhustyössä, sijaistin lomilla esimiehiä. Tyttäreni syntyi 1997, töihin palasin keväällä 1998 päätoimiseksi työsuojeluvaltuutetuksi. Tulin valituksi nuorena naisena laaja-alaiselle toimialueelle Turun Sosiaalikeskukseen. Edustin vanhus- ja vammaispalvelua, sosiaalitoimistoja sekä päihdetyötä. Näin ja koin monipuolisesti näiden alojen työsuojelullisia asioita. Työskentelin kehittämisotteella. Työsuojelun näköalapaikalla meni reippaat 12 vuotta.

2010 minut vaalitettiin ulos työsuojelusta ja palasin kotihoitoon työyhteisövalmentajaksi. Sosiaali- ja terveystoimi oli yhdistynyt, joten uuden työkulttuurin luomisen tueksi sain projektitehtävän. Työ pääsi alkuun, mutta eteen tuli uusi askel. Syksyllä 2011 Turun kaupungille ryhdyttiin luomaan varhaisen tuen mallia, joka pilotoitiin kotihoidossa ja ympärivuorokautisessa hoidossa ennenkuin se otettiin käyttöön koko kaupungissa.  Työskentelin työkykykoordinaattorina, työhöni liittyi yksilöiden työkykyasioiden lisäksi työyhteisöjen kehittäminen. 

Marraskuussa 2015 siirryin työurallani Turun kaupungin strategiseen HR:n henkilöstösuunnittelijaksi vastuualueena työkyky- ja työhyvinvointiasiat. Tässä tehtävässä paremman johtamisen ja työhyvinviontiasioiden strategisen merkittävyyden ymmärtäminen vahvistui. Koulutin esimiehiä, työyhteisöjä sekä yliopisto-opiskelijoita työkyky- ja työhyvinvointiasioiden merkeissä. Kehittämisasioissa olen toiminut sekä tukijana että prosessien vetäjänä. Tiiviisti voin sanoa, että työsuojelu- ja työhyvinvointiasioiden asiantuntijuutta kertyi yli 20 vuotta. Toisista välittäminen ja huolehtiminen on tullut lapsuuden lahjana, joka jatkuu edelleen. 

Edellä kerrotun lisäksi, olen opiskellut työn ja perhe-elämän sekä harrastusten ohella. Valmistuin yhteisöpedagogiksi Humanistisesta ammattikorkeakoulusta 2006. Tutkinto vahvisti työelämän ja järjestötoiminnan kehittämisvalmiuksia. Jatkuvaa oppimista tapahtui monella tavalla työn ohella ja kuntapolitiikkona. Kuntapolitiikka on opettanut paljon, asioiden valmistelusta päätöksentekoon sekä vaikuttamiseen.  Työnohjaajaksi valmistuin 2016, koulutus avasi monella tavalla ihmisten kokemukselliseen oppimiseen ja systeemeihin liittyviä näkökulmia. Työkokemus on tuonut mukana harkitsevuutta, pohdiskelen eri vaihtoehtoja. 

Elokuussa 2019 aloitin JHL:n Turun toimipisteessä aluetoimitsijana, nykyinen nimike on aluetoiminnan asiantuntija. Työn sisältö on pysynyt samana, edunvalvontaa eri työehtosopimusten tulkintana, työsuhdeneuvontaa ja järjestötoimintaa. Monipuolista, samanlaisia päiviä ei ole. Työssä tarvitaan hyviä ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja.

Aluevaaleilla valitut päättäjät päättävät kansalaisille merkityksellisistä asioista palveluista, jotka liittyvät sosiaalipuolelle tai terveyteen. Palveluiden järjestäminen, palveluverkot ja talous ovat käsiteltäviä asioita. Laki säätelee myös tehtäviä. Näissä asioissa uskon itselläni olevan kokonaisnäkemystä, jota elämänkokemuksella on karttunut. Käyttäjän näkökulmaa pyrin myös parhaan kykyni mukaan kuljettamaan. Ratkaisukeskeinen kehittämisote kulkee vahvasti mukana. Haluan olla rakentamassa hyvää hyvinvointialuetta, haasteita varmasti riittää, niihin tarvitaan erilaisia avaimia. Tärkeä on tiedostaa, että pitkäjänteisyydellä ja sitkeydellä selvitään.