16. touko, 2017

Toiseksi viimeinen valtuusto 15.5

Vaalien jälkeen voimassaolevat luottamustoimet hoidetaan loppuun. Maanantaina 15.5 oli toiseksi viimeinen valtuustoni, ensimmäisenä varavaltuutettuna. Pukeutumisohjeena oli tumma puku. Kokous avattiin kunnioittamalla presidentti Koiviston muistoa, hänen juuria Turusta. Listalla oli mm. jätteenkuljetusjärjestelmä, Ruusukorttelin ja Kunnallissairaalantien kaavat.

Jätteenkuljetusjärjestelmä keskustelutti ja asiaan liittyen päättäjät olivat myös saaneet lobbauspostia, nykyjärjestelmän, hajautetun mallin puolesta. Ryhmämme kannatti listaa eli keskitettyä. Itse pientaloasujana koen, että jätemaksut ovat nousseet vuosi vuodelta, alueellamme ajaa myös eri päivinä eri autot, joten kannatin laajemman alueen etuja kilpailutuksen ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Asumiskuluissa säästämisen mahdollisuutta. Työtä riittää silti nykyisille firmoille.

Ruuskorttelin kaava puhututti myös, huhtikuusta pöydälle jääneenä asiana. Vaaleissakin asiasta sai keskustella. Kuunneltuani puheita, pidin puheenvuoron asiaan liittyen:

"Arvoisa puheenjohtaja ja hyvät valtuutetut, olen ollut kriittinen ruutukaava-alueelle tulevasta korkeasta rakentamisesta, pohtien mm. varjostuksia ja yhdenvertaisuutta. Tässä asiassa kaava mahdollistaa korkean rakentamisen, päätös rakennuksen korkeudesta tehdään myöhemmin kaupunginhallituksessa tai ARA-hinnoittelun yhteydessä. Kysymys on osittain myös luottamuksesta järkevästä kokonaisarvioinnista. Faktaa on, että päiväkodit ovat toistaiseksi hyväkuntoisia mutta pitkällä aikavälillä nekin ovat elinkaarensa päässä ja siinä asiassa voimme olla askeleen edellä uudisrakentamisen osalta.  Asiassa menee vielä aikaa, ennenkuin kuokka on maassa. "

 

12. huhti, 2017

Vaalien jälkeen

Piirin puheenjohtajan tervehdys ja kiitos jäsenistölle sekä omasta vaalimenestyksestä muutama sananen.

Kuntavaalit ovat nyt takana, kansa on valinnut päättäjät. Sydämellinen kiitos ihan jokaiselle vaalityössä mukana olleelle! Jokaisen tekijän panos on ollut tärkeä. Teimme ison työn, mutta se ei tällä kertaa riittänyt tavoitteeseemme piirin suurimmaksi puolueeksi. Onnittelen lämpimästi teitä valtuutettuja ja varavaltuutettuja.

Positiivista on se, että kaikissa Varsinais-Suomen kunnissa on jatkossakin sd. valtuustoryhmä. Kolmessa kunnassa, Aurassa, Oripäässä ja Pyhärannassa, koko ehdokaslistamme tuli valittua valtuustoon. Pyhärannassa kannatus nousi liki 15 prosenttiyksikköä ja Aurassa lähes 8. Lisäpaikkoja otettiin myös Loimaalla, Mynämäessä, Nousiaisissa, Raisiossa, Salossa ja Somerolla. Upeaa työtä, näistä onnistumisista saamme ideoita ja voimaa sinne, missä saimme takkiin.

Kannatuksen laskulla Turussa oli tietenkin iso merkitys koko piirin tulokseen. Kilpailevien puolueiden puheenjohtajien keskellä asemamme oli Turussa jo lähtökohtaisesti hankala.  SDP:n kannatus laski myös suurimmassa osassa muita suuria kaupunkeja. Tähän aiheeseen tulemme palaamaan kaupunkipolitiikan myötä, jonka puolueen puheenjohtaja on nostanut esille.

Lähdemme reippaasti eteenpäin tekemään aatteemme mukaista kuntapolitiikkaa äänestäjien meille antamalla voimalla, seuraavat neljä vuotta. Nyt on vain uusia mahdollisuuksia vahvistaa kuntapolitiikkatyötämme, käyttäkäämme ne. Pidetään kaikki mukana!

Oma tulokseni oli 210 ääntä, joka on  86 vähemmän kuin v. 2012. Pettymykseni oli yllättävävän suuri, ettei kolmaskaan kerta antanut valtakirjaa. Itkut on itketty ja nyt pohdin, mitä haluan elämältäni. Olen kehittäjäluonne ja kehitettävää löytyy monella saralla. Olen saanut paljon sosiaalista pääomaa kuntapolitiikkavuosieni aikana, joten se ei hetkessä katoa minnekään.

Mieltäni lämmittää se, että moni osoitti luottamusta minuun. Äänten menetystä tapahtui entisellä asuinalueellani Runosmäessä, jossa alueen ehdokas Kristiina oli alueen äänikuningattaremme. Työelämässäni on tapahtunut muutoksia, en työskentele enään vanhustenhoidon puolella, sieltä oli myös useampi ehdokas. Olen saanut kannustavia viestejä, kiitos kaikille niistä. Ne lämmittävät mieltä ja kyllä minä jo nauran.

Vaalityön jälkeen on kaikille hyväksi, pääsiäisen tuoma hengähdystauko.

9. huhti, 2017

Vaalityö on tehty

Tänään kuntalaiset äänestävät tulevan kauden päättäjät. Oma vaalityöni on toisaalta ollut pitkäjänteistä  että kampanjointia kisanumerolla viimeinen kuukausi. Pitkäjänteistä työtä päättäjän kengissä on tehty sekä kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa että varavaltuutettuna. Työ on usein näkymätöntä, luet ja perehdyt asioihin, otat palautetta vastaan, viet asioita virkamiehille ja toisinpäin. Välillä saa kommentoida aiheita lehdistölle. Olen enemmän puurtaja ja asioista selvää ottava, vaihtoehtoja ja kehittämistä pohtiva kuin itseäni aktiivisesti esiin tuova. Jokainen tekee työtä omalla persoonallaan, hyvä näin. Erilaisia vahvuuksia tarvitaan, jotta syntyy monipuolinen ja laaja-alainen päättäjien joukkue, jossa oma joukkue on osa lenkkiä.

Kuukauden ponnistelu numerolla, itseä esille tuoden ja markkinoiden on ollut erilaisia kohtaamisia, keskusteluja erilaisista aiheista, hieman mainosten luukuttamista, somessa päivittämistä, linkkien jakamista, liikkumista Vuokko-paita tai kampanjatakki päällä. Näkyvyyttä on tavoiteltu eri tavoin. Työ on tehty oman työn ja luottamustöiden ohella. Olen hyvin työsidonnainen ja hoidan minulle annetut tehtävät tunnollisesti. Toivon saavani näin kolmanella yrittämisellä valtuutetun paikan. Työ ja luottamus mitataan tänään. Katsotaan jääkiekkotermein "Tekeekö Puljujärvi maalin?" Toinen maali on, jos tyttäreni  Viivu Seila menee myös läpi.

Lämmin kiitos kaikista kohtaamisista, työstä tukijoille, ystäville ja lähipiirille. Illalla jännitetään Varsinais-Suomen sd-piirin, Turun ja oman sekä tyttären menestymistä.

4. huhti, 2017

Minusta sanottua

Ennakkoäänestys päättyy tänään 4.4, jos etsit vielä ehdokasta varsinaiseen äänestyspäivään niin tässä on muutama luonehdinta minusta ystäviltäni ja tukijoiltani:

Vuokko on

  • positiivinen, energinen, sosiaalinen ja ulospäin suuntautunut
  • aidosti kiinnostunut ihmisistä ja heidän hyvinvoinnista   
  • kasvanut kantamaan vastuuta, ollen joskus jopa ylivastuullinen
  • järjestyksen ja toiminnan ihminen, joten asioiden hidastempoisuus ja ihmisten jahkailu saavat välillä ärsyyntymään

Hän työskentelee tunnollisesti ja pyrkii aina kehittämään toimintaa. Puurtaa ja jaksaa ponnistella päämäärien saavuttamiseksi. 

Vuokko ajattelee, että

asiat tulee nähdä positiivisesti, mahdollisuuksina

Hän vaatii itseltään paljon, joka näkyy kriittisyytenä itseään kohtaan.

2. huhti, 2017

Sisäilma-ongelmat

Kiinteistöjen sisäilma- ongelmat ovat  ikäviä asioita, niihin liittyy terveyden ja turvallisuuden näkökulma, jotka pitää ottaa vakavasti. Menneellä viikolla pidettiin Pääskyvuoren koulussa epäonnistunut tiedotustilaisuus vanhemmille ja henkilöstölle. Tämä ei ollut kenenkään etu. Kysymys on luottamuksesta toimijoihin sekä euroihin.

Tiedotustilaisuuksissa tulee mielestäni olla aina kaikki tarvittavat tahot paikalla, asiantuntijat, tutkijat, virkamiehet ja tarvittaessa myös päättäjät. Ulkopuoliset asiantuntijat tuovat sen tutkijan näkemyksen ja toimenpide-ehdotukset. Tilaisuuden tulee olla suunniteltu ja hallittu, sitä pitää johtaa aina joku. Vastuuroolien pitää olla selvät.  Tämä vaatii kaupungin sisällä nyt prosessin läpikäyntiä ja kirkastamista.
 
Kiinteistönosalta tarvitaan faktoja, joihin perustuen päätöksiä tehdään. Tutkimukset ja niihin perustuvat analyysit ja toimenpide-ehdotukset vaihtoehtoineen. Luottamusta hiertää, kun korjattuja kiinteistöjä joudutaan korjaamaan uudelleen. Toki pitää aina muistaa, että vuosien varrella tilanteet muuttuvat ja kaikkea harvemmin korjataan kerralla.
En halua, että meillä kaikki kiinteistöt tuomitaan home-kiinteistöiksi sisäilma-ongelmien johdosta. Haastetta tässä piisaa kestävän talouden näkökulmasta, ihmisten terveys ja turvallisuus huomioiden.  
 
Kiinteistön hoitoon ja huoltoon liittyen tarvitaan säännöllisiä huoltotoimenpiteitä, niiden dokumentointia. Ilmastoinnin ja siivouksen pitää olla kunnossa ja asianmukaista. Korjauksissa ja rakentamisessa pitää olla hyvin tehdyt suunnitelmat aikatauluineen, projektin sekä kustannusten hallinta ja valvonta.